Θα ξεκινήσω θέλωντας να ευχαριστήσω την οινογνώστη πελάτισσα και πλέον φίλη Τζένη που μας έκανε την τιμή, την Παρασκευή το βράδυ να φέρει στο εστιατόριο μας τον Έλληνα οινοπαραγωγό κ.Γιώργο Κίτο. Ο κ.Κίτος όπως μου εξηγεί και ο ίδιος απόφοιτος της Γεωπονικής σχολής Θεσσαλονίκης (πασών των επιστημών μήτηρ τε και τροφός γεωργία εστί. Αριστοτέλης), αλλά και μεγάλος λάτρης του οίνου αποφασίζει, και με ιδιαίτερη πρωτοτυπία ως φαίνεται,να ασχοληθεί με το κρασί. Το 2009 φυτεύει στη Λάρισα μία βαρύγδουπη Ελληνική ποικιλία το Ξινόμαυρο, αλλά και τις πιο εκκεντρικές ξένες όπως Mencia, Touringa National, Malbec, Negra Amaro και Syrah, με σκοπό ως τίμιος αλχημιστής να δημιουργήσει κρασιά με μηδενικές παρεμβάσεις τολμώντας να αφήσει την δύναμη του σύμπαντος να εκφραστεί πληθωρικά στο ποτήρι μας... Μάτια:
Κόκκινο χρώμα μέτριας έντασης που φανερώνει την νεανικότητα του. β9. |
||
-1934+81 -κρασιά -δοκιμές κρασιών |
||
........ ......................................... ....... . ...... . |